Doğal Şifa Kaynağı İspendere İçmeleri
Malatya merkeze 25 km uzaklıkta olan doğal şifa kaynağı olan ispendere içmeleri bir çok hastalığa iyi geldiği tespit edildi.

Doğal Şifa Kaynağı İspendere İçmeleri

Malatya merkeze 25 km uzaklıkta olan doğal şifa kaynağı olan ispendere içmeleri bir çok hastalığa iyi geldiği tespit edildi.

Malatya merkeze yaklaşık 25 km uzaklıkta Elazığ yolu üzerinde bulunan ispendere içmelerine talep her geçen gün artıyor. Malatya'nın 2014 yılında büyükşehir statüsüne geçtikten sonda daha önce il özel idaresi himayesinde olan İspendere İçmeleri Battalgazi Belediyesine geçmesinden sonra yapılan fiziki çalışmalardan sonra İspendere Şifali İçmelerine, gerek yurt içinde gerekse yurt dışından bir çok kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

İspendere Şifalı İçmelerinde dağlardan gelen doğal kaynak suyunun yapılan araştırmalar neticesinde egzamadan, mantara, böbrek taşından, kireçlenmeye kadar birçok hastalığa iyi geldiğinin tespit edilmiş olup, tamamen doğal hiç bir katkı maddesi olmadan şifa arayanların merkezi haline geldi.

İspendere Şifalı İçmelerine gelen vatandaşlar, dağlardan gelen soda tadı veren doğal kaynak suyunu içerek, tesis alanında yürüyüş yaparak böbrek taşının doğal yollardan düşmesine yardımcı olmaktadır.

Ayrıca tesis içerisinde bulunan banyo ile vücudun kaynak suyu ile yıkanması egzamaya ve mantara iyi geldiği ifade edilmektedir.

İspendere Şifalı İçmelerinde çıkan doğal kaynak suyunun sindirim sistemi, idrar yolları ve karaciğer hastalıklarınada iyi geldiğine inanılmaktadır.

İçme suyunun olduğu yerde bir işletmeye ait tesis bulunmakta, oda ve villa tipi konaklama ve yeme içme hizmeti sunmaktadır. Tesis çevresinde pide fırını, market, kasap ve lokanta mevcuttur.

İspendere Şifalı İçmelerine yaz aylarında sabah saat: 6:30 itibaren her 1,5 saatte bir belediye otobüsleri tarafından sefer yapılmaktadır.

 

PAYLAŞ: